پرسش سنج

پرسشنامه مهارت های روانی (نظری و همکاران ؛۱۳۹۶)

پرسشنامه مهارت های روانی

پرسشنامه مهارت های روانی توسط نظری و همکاران (۱۳۹۶) تهیه شد. این پرسشنامه را در سه مولفه مهارت های روانی پایه، مهارت های روان تنی و مهارت های شناختی مورد سنجش قرار می دهد. این پرسشنامه شامل 15 سؤال است که سوالات آن به صورت بسته پاسخ با طیف پنج گزینه ای (کاملا موافق، موافق، متوسط، مخالف، کاملا مخالف) می باشد که به ترتیب نمره 1-2-3-4-5  به آنها تعلق می گیرد. چگونگی توزیع سؤالات پرسشنامه بر اساس مولفه های مهارت های روانی در جدول (1) ارائه شده است.

تعریف مفهومی متغییر پرسشنامه :

مهارت های روانی : مهارت های روانی مجموعه ای از تکنیک ها و روشهایی هستند که در جهت آمادگی روانی و در نهایت بالا بردن عملکرد فرد و تعدیل هیجانات، افزایش تمرکز، توسعه ی اعتماد به نفس و بالا بردن میزان یادگیری آنها بکار می رود (تجاری، ۱۳۹۱، ص ۲۷)

تعریف عملیاتی متغییر پرسشنامه

پرسشنامه استاندارد مهارت های روانی: در این پژوهش متغیری است که بوسیله پرسشنامه ۱۵ سوالی نظری و همکاران (۱۳۹۶) مورد سنجش قرار گرفته است. این پرسشنامه را در سه گروه مهارت های روانی پایه (اعتماد به نفس، هدف گزینی و تعهد)، مهارت های روان تنی (واکنش به استرس، کنترل ترس، آرمیدگی یا آرام سازی و مهارت های شناختی (تمرکز، بازیایی تمرکز، تصویر سازی) جای دارند، می سنجد.

مولفه های پرسشنامه :

جدول (1) مولفه های پرسشنامه و سؤالات مربوط به آنها

مولفه

تعداد سوالات سوالات
مهارت های روانی پایه 5

1-2-3-4-5

مهارت های روان تنی

7 6-8-9-10-12-13-14
مهارت های شناختی 3

7-11-15

مهارت های روانی

موضوعی که در چند سال اخیر مورد توجه روانشناسان ورزشی ،مربیان،سرپرستان و ورزشکاران قرار گرفته است مهارتهای روانی و ذهنی است.اهمیت این موضوع به خاطر اثبات تاثیر یادگیری آن در بهبود عملکرد قهرمانان و نخبگان ورزشی در سالهای اخیر بوده است.

وجود کلمه مهارت در این واژه نشان دهنده ی اکتسابی بودن مهارتهای روانی است.در نتیجه روانشناسان ورزشی و مربیان می توانند با اختصاص ساعاتی از تمرین،تسلط بر این گونه مهارتها را به ورزشکاران بیاموزندو از این طریق به بهبود عملکرد آنها کمک کنند.مطالعات انجام شده روی ورزشکارانی که از مهارتهای روانی در شکل گیری موفقیت و ارتقا عملکرد ورزشی در سنین مختلف و در انواع ورزشها می باشد

با پیشرفت علم روان شناسی، بحث مهار تهای روانی در اجرای عملکردهای ورزشی ازاهمیت چشمگیری برخوردار شده است؛ در حالی که قبلاً بيشتر بر اهمیت آماده سازی جسمانی تأکید می شد. امروزه ورزشکاران به چیزی فراتر از تمرینهای فشرده و تلا شهای مستمرنیاز دارند و آن آمادگی روانی است. بدون تردید، به دست آوردن اوج عملکرد ورزشی بدون برخورداری از مهار تهای روانی هدف گذاری، تمرکز، انگیزش و غیره، رویایی بیش نخواهدبود. تمامی ورزشکارانی که خواستار عملکرد ورزشی سطح بالایی هستند، باید با مفاهیم علمی ورزشی و توسعه آمادگی روانی و جسمانی آشنا باشند

5

دیدگاه‌ها (0)

  • [text text-238 "جوابها را به حروف وارد کنید"]
  • [quiz quiz-98 "سه به اضافه چهار؟ | هفت" "شش را از ده کم کنیم؟ | چهار" "دو ضرب در چهار؟ | هشت" "سه ضرب در سه؟ | نه"]