پرسش سنج

پرسشنامه یادگیری الکترونیکی(واتکین و همکاران ؛2004)

پرسشنامه يادگيري الكترونيكي

دسته بندی رشته های تحصیلی:

فرمت فایل:

فیلتر بر اساس موضوع :

سال انتشار میلادی :

تعداد صفحات فارسی 

پرسشنامه یادگیری الکترونیکی توسط واتکین و همکاران  در  سال 2004 ساخته شده است. پرسشنامه دارای 25 سوال در 6 مولفه است سوالات پرسشنامه بر اساس طیف پنج گزینه ای لیکرت (کاملا مخالفم تا کاملا موافقم) طراحی شده است.و الفای کرونباخ بالای 70 درصد می باشد.

تعریف مفهومی متغیر پرسشنامه

پرسشنامه استاندارد يادگيري الكترونيكي: يادگيري الكترونيكي، فرآيند يادگيري مؤثري است متشكل از محتوايي كه به صورت ديجيتالي ارائه مي شود،  در تعریفی دیگر يادگيري الكترونيكي را شامل تمام تجارب يادگيري و آموزشي مي داند كه از طريق فناوري الكترونيكي همچون اينترنت، نوارهاي ديداري و شنيداري، پخش ماهواره اي، تلويزيون تعاملي و لوحهاي فشرده ارائه مي شوندكميسيون تكنولوژي و يادگيري بزرگسال( ٢٠٠١ ؛ به نقل از آهنگر سله بنی، 1393).

تعریف عملیاتی متغیر پرسشنامه

براي سنجش نيازهاي يادگيري الكترونيكي دانشجويان در اين پژوهش از پرسش نامه استانداردي استفاده شد كه قبلا روايي و پايايي آن توسط پژوهشگران مورد تأييد قرار گرفته بود. اين پرسشنامه 26 گويه اي از دو قسمت تشكيل ميشود. بخش اول مربوط به اطلاعات فردي شامل جنسيت، گروه آموزشي ، مقطع تحصيلي و معدل تحصيلي است.

بخش دوم پرسش هايي مربوط به ميزان آمادگي دانشجو براي شركت در يادگيري الكترونيكي را شامل ميشود كه در قالب 6 عامل (دسترسي به فناوري، انگيزش، توانايي يادگيري از  طريق رسانه ها، گفتگوهاي گروهي اينترنتي، مسايل مهم جهت موفقيت در يادگيري الكترونيكي) دسته بندي ميشوند.

براي نمره گذاري، از مقياس 5 نقطه اي ليكرت استفاده شد . بدين ترتيب كه از دانشجويان خواسته شد برحسب ميزان آمادگي خود يكي از گزينه هاي كاملا مخالفم، تا حدودي مخالفم ، مطمئن نيستم ، تا حدودي  موافقم و كاملا مو افقم را انتخاب كنند .

مولفه های پرسشنامه و پرسشنامه

مولفه های پرسشنامه

سوالات
مهارت ها و ارتباطات پيوسته

1 تا 9

انگيزش

10 تا 12
دسترسي به فناوري

13 تا 15

توانايي يادگيري از طريق رسانه ها

16 تا 18
گفتگوهاي گروهي اينترنتی

19 تا 21

مسايل مهم جهت موفقيت در يادگيري الكترونيكي

22 تا 25

يادگيري الكترونيكي

یادگیری الکترونیکی واژه بسیار گسترده ای است و تعاریف گوناگون و مختلفی در رابطه با آن وجود دارد. با یک جستجوی ساده در گوگل می توان بیش از 8 میلیون نتیجه را دراین مورد مشاهده کرد.اما جامع ترین و در عین حال کوتاه ترین تعریفی که می توان از این واژه ارائه داد عبارت است از هرنوع یادگیری  یا آموزشی که با کمک انواع مدیاهای الکترونیکی انجام گیرد، در واقع یادگیری الکترونیکی استفاده از پیشرفتهای تکنولوژیکی برای فعال کردن و توانمند کردن افراد در جهت یادگیری فارغ از زمان و مکان است.

یادگیری الکترونیکی

واژه یادگیری الکترونیکی در توصیف انواع محیط های آموزشی زیر استفاده می شود:
آموزش مبتنی بر وب (WBT (Web- Based Training
آموزش مبتنی بر اینترنت   IBT (Internet-Based Training)
آموزش مبتنی بر کامپیوتر  CBT (Computer-Based Training)
سیستم های الکترونیکی پشتیبانی از عملکرد EPSS ( Electronic Performance Support System)
آموزش مبتنی بر تکنولوژی  (TBT (Technology – Based Training
یادگیری آنلاین Online Learning
یادگیری از راه دور  Distance Learning
یادگیری مجازی  Virtual Learning
آموزش از راه دور Distance Education
موارد بالا نشان دهنده استفاده ازفن آوری ارتباطات و اطلاعات در پروسه آموزش در دو حالت معروف آموزش همزمان و آموزش ناهمزمان است.
پرسشنامه یادگیری الکترونیکی

Summary

دسته بندی رشته های تحصیلی:

فرمت فایل:

فیلتر بر اساس موضوع :

سال انتشار میلادی :

تعداد صفحات فارسی